WIE ZIJN WIJ

“Wanneer liefde en talent samenwerken kan men een meesterwerk verwachten”

Ruivenkamp Training werkt nauw samen met een aantal vaste trainers en coaches. Deze jarenlange samenwerking heeft geleid tot een verhoging van de kwaliteit en geeft de mogelijkheid om ook grotere opdrachten uit te voeren. Door dit partnerverband kunnen wij, ook bij deze grotere opdrachten, continuïteit bieden.

Trainers & partners

Sjaak Ruivenkamp

Beroepshalve kijk ik ruim 40 jaar naar mensen. Eerst bij de Nederlandse Politie (1976 – 1996) en sinds 1992 als trainer, coach en leraar in mijn eigen bedrijf. Ik ben steeds beter gaan zien naarmate ik mezelf daarbij leerde kennen. Het Itip (www.itip.nl) heeft mij van 1989 tot en met 1992 veel gegeven. De enkele jaren arbeidspsychologie hebben mij verrijkt en zelfvertrouwen gegeven. De opleiding tot zen-meditatie en mindfulness leraar hebben mij dicht bij mezelf gebracht, waardoor ik echt ging zien. Ik blijf leren waardoor ik meer en meer met mildheid kan kijken en het oordeel niet zo nadrukkelijk mee doet. Daar ben ik erg blij mee. Mijn ambitie is om anderen te helpen dicht bij henzelf te geraken, wat je daar dan ook bij tegenkomt.

Brigitte Ruivenkamp

Van huis uit ben ik software engineer, waarbij ik heb geleerd de logische weg te zoeken om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk heb ik dit terrein verlaten en ben ik gaan uitzoeken wie ik ben en wat mij in dit leven te doen staat. Tijdens deze grondige zoektocht ben ik geraakt door het werk van Sjaak. Ik ben opgeleid tot trainer en coach in mindfulness, NLP en systemisch werken. Jezelf op een milde en liefdevolle wijze aankijken is soms een hele opgave maar nodig om de ander verder te kunnen helpen. In al mijn opleidingen heb ik gemerkt dat het oordeel loos kijken de grootste stap was die ik diende te maken.

Angelica Molter

Angelica

In mijn dagelijks  werk ik in een Praktijk voor Psychotherapie gespecialiseerd in Posttraumatische stress stoornissen bij Politie, Brandweer en GGD. Ook werk ik als trainer en coach voor mensen uit het bedrijfsleven en de uniformberoepen.

Ik ga uit van de kracht die ieder mens in zich heeft. Dat probeer ik aan te spreken op een manier die passend is bij de vraagstelling en de persoon.

In mijn dagelijks werk zie ik vaak dat duisternis kan overheersen. Dat deuren in het denken gesloten zijn. Mijn rol is deze deuren te laten openen zodat nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden.

Drie maanden per jaar werk ik vanaf Terschelling. Het doet mij aan Afrika denken waar ik lang tussen de Dogon in Mali heb gewerkt en gewoond als documentaire fotograaf. Zij hebben als grondhouding  dat onze talenten en vaardigheden – bij de geboorte gegeven –  aangeboden mogen worden aan het grotere geheel.  Wij vormen de verbinding tussen hemel en aarde. Dit is mijn attitude in het dagelijks werk.