WIE ZIJN WIJ

“Wanneer liefde en talent samenwerken kan men een meesterwerk verwachten”

Ruivenkamp Training werkt nauw samen met een aantal vaste trainers en coaches. Deze jarenlange samenwerking heeft geleid tot een verhoging van de kwaliteit en geeft de mogelijkheid om ook grotere opdrachten uit te voeren. Door dit partnerverband kunnen wij, ook bij deze grotere opdrachten, continuïteit bieden.

Trainers & partners

Sjaak Ruivenkamp

Beroepshalve kijk ik ruim 40 jaar naar mensen. Eerst bij de Nederlandse Politie (1976 – 1996) en sinds 1992 als trainer, coach en leraar in mijn eigen bedrijf. Ik ben steeds beter gaan zien naarmate ik mezelf daarbij leerde kennen. Het Itip (www.itip.nl) heeft mij van 1989 tot en met 1992 veel gegeven. De enkele jaren arbeidspsychologie hebben mij verrijkt en zelfvertrouwen gegeven. De opleiding tot zen-meditatie en mindfulness leraar hebben mij dicht bij mezelf gebracht, waardoor ik echt ging zien. Ik blijf leren waardoor ik meer en meer met mildheid kan kijken en het oordeel niet zo nadrukkelijk mee doet. Daar ben ik erg blij mee. Mijn ambitie is om anderen te helpen dicht bij henzelf te geraken, wat je daar dan ook bij tegenkomt.

Brigitte Ruivenkamp

Van huis uit ben ik software engineer, waarbij ik heb geleerd de logische weg te zoeken om tot een oplossing te komen. Uiteindelijk heb ik dit terrein verlaten en ben ik gaan uitzoeken wie ik ben en wat mij in dit leven te doen staat. Tijdens deze grondige zoektocht ben ik geraakt door het werk van Sjaak. Ik ben opgeleid tot trainer en coach in mindfulness, NLP en systemisch werken. Jezelf op een milde en liefdevolle wijze aankijken is soms een hele opgave maar nodig om de ander verder te kunnen helpen. In al mijn opleidingen heb ik gemerkt dat het oordeel loos kijken de grootste stap was die ik diende te maken.

Reyke Zwartjes

Reijke Zwartjes

Mijn liefde voor de mens en dit leven is onmenselijk groot en ik ben met regelmaat zo dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Mijn werk met mensen bestaat uit persoonlijke begeleiding en teambegeleiding. Daarin ben ik inmiddels ruim 12 jaar werkzaam. Daarvoor heb ik als leidinggevende binnen het bedrijfsleven gewerkt. De mix van het individu die werkelijk uniek is en het collectief waar het individu deel van uitmaakt, geeft mijn werk zin en diepgang. Durf je werkelijk jezelf te zijn en het beste van jezelf te geven in de setting waarin je werkt en leeft zodat jouw bijdrage voluit gegeven en ontvangen kan worden? Heb je de moed om zonder terughouding aan het bestaan deel te nemen met alle potentie die je in je hebt? Hier een bijdrage aan mogen leveren is wat betekenis geeft in mijn werk en mijn leven. Binnen het ITIP heb ik de driejarige ‘ITIP Opleiding’ en de tweejarige ‘Energetische Opleiding’ gevolgd. Daarnaast heb ik de opleiding tot Kunstzinnig Therapeut gevolgd.

“Dit enige en uitzonderlijke is het, dat ieder voor alles is opgedragen te ontwikkelen en vorm te geven, niet echter nog eens te doen wat eenander, al is het de grootste, reeds heeft verwezenlijkt.” – Buber –

Alwin de Rijke

Alwin de Rijke

In 1999 ben ik als trainingsacteur in de wereld van communicatietrainingen terecht gekomen. Al snel merkte ik dat ik het proces van een training minstens zo interessant vond als het neerzetten van een geloofwaardige rol. Het duurde dan ook niet lang voordat ik me ook ben gaan specialiseren in het vak van communicatietrainer. Inmiddels werk ik al geruime tijd zowel als trainer en als acteur. Dit betekent dat ik dus altijd een collega aan het werk zie waardoor ik dagelijks leer van de expertise van de ander.

Het is mijn ambitie om in een wereld die steeds meer lijkt te verharden en waarin oneliners belangrijker lijken dan echte gesprekken, een klein beetje verzachting aan te brengen door mensen echt met elkaar in contact te laten komen.

Miranda de Vries

Miranda de Vries

Ik hou van beeldhouwen. In de ruwe steen zit de vorm, kracht en schoonheid van het uiteindelijke beeld al besloten. In het werken met mensen ben ik op zoek naar wat er aan kracht en potentie besloten ligt en wat in het licht mag komen te staan.

Ik ben opgeleid als Cultureel Antropologe. Ik heb lange tijd in het Vluchtelingenwerk in binnen en buitenland gewerkt. Om me te verdiepen in de mens en diens mogelijkheden heb ik de opleiding Toegepaste Integrale Psychologie en Energetisch Werk (ITIP) gevolgd. Daarna ben ik als trainer en coach gaan werken. Met een zachte helderheid weet ik mensen te benaderen en nodig ze uit op zoek te gaan naar hun kracht en waarden. Ik begeleid mensen om vitaler en aandachtiger in het leven te staan. Kernwoorden zijn creativiteit, betrokkenheid, muziek, dans en beweging.

“You are not one, you are a thousand. Just light your lantern.” -Rumi-

Angelica Molter

Angelica

In mijn dagelijks  werk ik in een Praktijk voor Psychotherapie gespecialiseerd in Posttraumatische stress stoornissen bij Politie, Brandweer en GGD. Ook werk ik als trainer en coach voor mensen uit het bedrijfsleven en de uniformberoepen.

Ik ga uit van de kracht die ieder mens in zich heeft. Dat probeer ik aan te spreken op een manier die passend is bij de vraagstelling en de persoon.

In mijn dagelijks werk zie ik vaak dat duisternis kan overheersen. Dat deuren in het denken gesloten zijn. Mijn rol is deze deuren te laten openen zodat nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden.

Drie maanden per jaar werk ik vanaf Terschelling. Het doet mij aan Afrika denken waar ik lang tussen de Dogon in Mali heb gewerkt en gewoond als documentaire fotograaf. Zij hebben als grondhouding  dat onze talenten en vaardigheden – bij de geboorte gegeven –  aangeboden mogen worden aan het grotere geheel.  Wij vormen de verbinding tussen hemel en aarde. Dit is mijn attitude in het dagelijks werk.

Samenwerkende partner bedrijven

ITIP – School voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC  ZUTPHEN
www.itip.nl

Samenwerkende partner bedrijven

Segment en Partners
Postbus 338
3830 AJ  LEUSDEN
www.segment.nl

Samenwerkende partner bedrijven

Groen en Partners
Bekendijk 24
7396 PC  TERWOLDE
www.groenenpartners.nl